Mmm, det är högsäsong för fikon nu och de är ju så goda, så den här förrätten passar perfekt. Jag räknar ett halvt fikon och två skivor parmaskinka eller salami per person, det brukar räcka. Har man några glupska människor är det bara att lägga till lite mer.
Fikon
Parmaskinka eller salami
Granatäpple
Chèvre
Balsamvinäger
Lägg upp parmaskinka eller salami på ett fat. Skär fikonen i klyfter och lägg ovanpå salamin. Smula lite getost, pressa ett granatäpple över och droppa på lite balsamvinäger. Klart! Om man sköljer fikonen ordentligt kan man äta även skalet, men jag tycker oftast det är för hårt så jag brukar inte göra det.
7 kommentarer:
Mmm vad gott. Hoppas jag får smaka det när vi ses:)
gah!
ser galet gott ut! *pinnar*
Ullis - det kan vi kanske ordna! ;)
Anna - det är det! :)
Vackert! Och säkert jättegott.
Kram
Martina - ja, det är fint för både öga och mun! :)
Ser helt fantastiskt ut! Både vad gäller skönhet och för smaklökarna! :-)
Saltis - prova! :)
Skicka en kommentar