Mmmm... Både Alfred och jag gillar de här pannkakorna! Bovetemjölet ger en fyllig smak och passar bra tillsammans med jordnötssmöret och bananen. Den syrliga jordgubbssåsen blir här pricken över i:et. Pannkakorna har inget sötningsmedel i sig, så det kan vara gott att ringla över lite lönnsirap vid servering.
Pannkakor:
2 ägg
2 dl dinkelmjöl
1 1/2 dl bovetemjöl
2 teskedar bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kanel
en nypa salt
3 dl valfri mjölk (havre, ko, mandel...)
1/2 dl osaltat och osötat jordnötssmör
1 mosad banan
1 msk olja
Sås:
Jordubbar
Vatten
Socker
Vaniljpulver
Dela äggen så att gulan är i en skål och vitan i en annan. I skålen med gulan, tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda väl. Vispa äggvitan fluffig och vik ned den i smeten. Steg på medelvärme i några minuter på var sida tills pannkakorna är genomgräddade.
För att göra såsen häller du en handfull frusna jordgubbar i en kastrull och fyller på med lite vatten. Släng i en nypa socker och vaniljpulver och låt puttra tills det har blivit en röd sås.
Till servering, skivan en banan och servera med såsen. Häll eventuellt över lite lönnsirap.
8 kommentarer:
Ni har alltid så goda frukostar och mellanmål. Lyllos Alfred! Kram coh trevlig helg!
Mums! Vill testa.!
Jenny - tack detsamma! :)
Sandra - det får du göra, supergott! :)
Ser underbart gott ut. Blir otroligt sugen. Passar perfekt till helgfrukost.
Desiree - absolut!
Men attans vad gott!
Sofia - riktigt gott! :)
Vad gott det ser ut! Kanonbild. Vad använder du för kamera?
Skicka en kommentar