Granola tycker jag kan vara riktigt gott, men det kan också vara överdrivet sött! Gör man den själv så är det lättare att kontrollera sötheten. Det här receptet görs i stekpanna istället för i ugn och det är väldigt smidigt. Perfekt att svänga ihop en helgmorgon och så räcker det hela veckan. Vill man göra dubbel sats är det bättre att göra granolan i två omgångar så den rostas jämt. Receptet hittade jag hos Love & Lemons.
Granola med pistagenötter och gojibär, ca 5 dl.
2,5 dl havregryn
1/2 tsk salt
1 msk kokosolja
3 msk lönnsirap
1 dl pistagenötter
1/2 dl kokosflingor
1 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
1 dl gojibär
Värm en stekpanna på låg värme. Lägg i havregrynen och rosta dem i några minuter. Tillsätt kokosolja och salt och rör runt. Rosta i cirka fem minuter till innan lönnsirapen tillsätts allt eftersom. Håll koll på temperaturen så att sirapen inte bränns vid. Rosta ytterligare några minuter och tillsätt sedan nötterna, kokosflingorna, vaniljpulvret och kanel. Rör om lite då och då så det inte bränns vid, rosta i några minuter och tillsätt sedan gojibären alldeles innan du tar av pannan från plattan. Låt svalna något och avnjut på yoghurt! Håller flera dagar i en lufttät burk.
4 kommentarer:
1000-tack! Detta passar hemma hos mig! Gott!
Kram Anna
Anna - varsågod! :)
Mm låter som en nyttig godispåse :)
Storasyster - mycket gott!
Skicka en kommentar