En varm sallad är en lättlagad måltid på hösten. Ta det ni har hemma och gör den till er egen!
Varm höstsallad, 3-4 portioner
1/2 butternut squash
2 morötter
1 palsternacka
en liten bunt broccoli
ett halvt granatäpple
parmesan
salt&peppar
rökt paprikapulver
chilipulver
1 msk kokosolja
2 dl quinoa
4 dl vatten
buljong
Sätt ugnen på 180 grader. Tvätta rotfrukterna noga och skiva dem sedan tunt. Lägg dem i en skål och blanda med lite kokosolja, salt&peppar, rökt paprikapulver och chilipulver, se till att alla bitar är täckta. Lägg rotfrukterna i ett lager på en ugnsplåt och in i ugnen i cirka 15 minuter. Skölj quinoan noga i varmt vatten, låt sedan koka i vatten och buljong i 12-15 minuter. Skölj och ångkoka broccolin. Servera på en tallrik med riven parmesan och granatäpple.
2 kommentarer:
Just sådana här typer av rätter är helt i min smak. Jag brukar passa på att göra mer sådant här då Calle inte är hemma för han är väl inte riktigt lika förtjust i alla salladsvarianter som jag gärna fixar. Men idag gjorde jag spenat, champinion och ricottafyllda cannellonis. Väldigt gott och lyckat, bra då man också kan göra en stor form som räcker till flera måltider.
Desiree - samma sak med min make, han är inte heller överförtjust i materätter som denna! :)
Skicka en kommentar