måndag, november 17, 2014

Meatless Monday 12



Det här är jättegoda och mastiga våfflor som mättar bra. Har man inte möjlighet att göra pumpapuré så borde det funka bra med bananer istället och självklart går det bra att byta ut både mjöl, mjölk och olja mot det ni har hemma.

Bovetevåfflor med pumpa, 6 våfflor, 3 portioner

2,5 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk muskovadosocker
1 tsk kanel
1 tsk mixed spices (kanel, kardemumma, ingefära mm)
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
2 äggulor
3 äggvitor
3 dl kokosmjölk
2,5 dl pumpapuré
1 msk kokosolja
ev. 1 dl vatten

Sätt i kontakten till våffeljärnet så det värms upp. Blanda de torra ingredienserna i en skål, ta fram två skålar till och dela upp äggulorna och äggvitorna för sig. Blanda i kokosmjölk, pumpapuré och kokosolja i äggulorna, spara vattnet till att eventuellt späda med när allt är ihopblandat. Blanda de torra ingredienserna med de våta. Vispa äggvitorna till hårt skum och vik försiktigt in dom i smeten. Späd eventuellt med lite vatten tills smeten har bra konsistens. Grädda våfflorna och ät med färsk frukt, min favorit är granatäpplekärnor!


4 kommentarer:

Desiree sa...

Låter supergott och ser väldigt goda ut. Vi brukar göra våfflor som helg brunch med jämna mellanrum. Ibland har jag i rivna morötter eller rivet äpple i våfflorna som blir himla gott.
Kram!

Miss Marie sa...

Desiree - det låter också gott!

Sandra sa...

Låter himla gott! Och ser också så ut!

Miss Marie sa...

Sandra - du får testa, det var en hit här hemma!