Linsbollar
5 dl kokta linser
2 vitlöksklyftor
1 liten lök
1 ägg
1 dl yoghurt eller ricottaost
2 msk tomatpuré
2 dl ströbröd
1/2 dl chiafrön eller linfrön
1/2 dl riven parmesan
salt&peppar
örter
Tomatsås
250 gram krossade tomater
1/2 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 tsk balsamvinäger
basilika/rosmarin/timjan
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök och vitlök fint, stek i lite olivolja i några minuter tillsammans med valfria örter tills löken mjuknat. Blanda linser och lökmixen i en stor skål, mixa med en mixerstav eller mosa med en sked, beroende på hur fin du vill att mixen ska vara. I en annan skål, vispa ägget lite lätt och tillsätt sedan yoghurt/ricotta och tomatpuré. Blanda i det i linsmixen och tillsätt resten av ingredienserna. Var försiktigt med salt tills du smakat på blandningen, parmesanen kan vara ganska salt i sig. Rulla smeten till små bollar och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i 8-10 minuter, vänd bollarna och in i ugnen i 5-7 minuter till.De ska ha fin färg och vara lite krispiga. Gör tomatsåsen under tiden. Stek lök och vitlök i lite olivolja, tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt puttra. Servera linsbollarna med spaghetti och gröna bönor. Mums!
5 kommentarer:
Jag vill ha mina linsbollar utan lök. Fixar du det??
Storasyster - det får du fixa själv! ;)
Mmm....så gott det ser ut!! Gillar meatless Monday, massor.
xo
Lotta - jag också! :)
Hurra!!!!!
Skicka en kommentar