En vegetarisk variant på en klassisk minestronesoppa värmer gott i vintermörkret. Gör det till en festmåltid genom att servera med ett gott surdegsbröd och ett glas rött!
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 palsternacka
1 sötpotatis
300 g kikärtor
300 g bönor
300 g krossade tomater
0,8-1 l vatten
buljongpulver
buljongpulver
salt&peppar
timjan
basilika
oregano
2 1/2 dl pasta
2 dl frysta ärtor
Ta fram en stor kastrull. Hacka lök och vitlök fint och stek i olivolja med lite salt. Skala och hacka morötter, palsternacka och sötpotatis. Tillsätt rotfrukterna när löken blivit genomskinlig och stek i ytterligare några minuter. Krydda med peppar, timjan, basilika och oregano och tillsätt krossade tomater, kikärtor, bönor, vatten och buljong. Blanda väl och låt puttra i 20 minuter. Tillsätt pastan och låt koka i 8-10 minuter till tills pastan är mjuk. Blanda i ärtorna och rör runt tills de är kokta. Servera direkt!
Och tittut, här kommer en liten tomte upp!
2 kommentarer:
Yumm så gott det här såg ut. Pefekt med en god och värmande veggo soppa så här års då det är kallt ute. Underbar comfort food.
Desiree - ja, verkligen gott just nu!
Skicka en kommentar