Den här goda omeletten kommer från Sophie Dahls bok From Season to Season, och det är ett härligt höstigt recept, perfekt för en lunch.
Äppelcideromelett
1 portion
2 tsk smör
1/4 liten lök
2 tsk äppelcidervinäger
salt & peppar
3 ägg
50 g riven ost
1 tsk timjan
(eventuellt skinka eller salami)
Smält 1 tsk smör i en stekpanna. Skala och finhacka löken och fräs den i några minuter tills den blivit mjuk. Tillsätt äppelcidervinägern och salt och peppar, låt det koka tills vinägern absorberats. Vispa äggen, tillsätt resten av smöret i pannan och häll äggen över löken, se till att det fördelas sig jämt i pannan. Riv över osten och strö över hackad timjan, vänd omeletten en gång. Strö över lite färsk persilja och färdig att servera!
Vill man ha en lite matigare omelett kan man hacka skinka eller salami och steka med löken.
2 kommentarer:
Älskar omeletter! Och jag är ett Fan till Sophie Dahl och hennes morfar. Mina favoritböcker är SVJ, Danny bäst i världen, Matilda, Jättepersikan, Häxorna o Kalle i chokladfabriken. Även Eleverna är stormförtjusta i dem!
Snart är det väl dags! Kramar Anna
Anna - ja, mycket bra böcker har de gjort! :) Due date idag, men än så länge inget!
Skicka en kommentar