Det är höst och höst betyder rotfrukter och pumpa för min del. Dessa pumpamuffins med butternut squash, blir saftiga och goda, perfekta för mellis eller en höstig picknick!
3 dl fullkornsmjöl
2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
en nypa riven muskotnöt
1 tsk vaniljpulver
1 ägg
1/2 dl muscovadosocker
2 msk olivolja
2 dl yoghurt
1 dl mjölk
2 dl pumpapuré
pumpafrön
Sätt ugnen på 200 grader. Har du ingen pumpapuré hemma så är det lätt att göra. Dela en pumpa på mitten, ringla lite olivolja över skärsidan och lägg dom med skärsidan upp på en plåt och ställ in i ugnen i 15-30 minuter beroende på hur stor pumpan är. När den är mjuk att klämma på så är den klar. Ta ur ugnen och låt svalna, skopa sen ur köttet och mixa med en handmixer om det behövs.
Blanda mjöl, bakpulver, salt, kanel, kardemumma, muskotnöt och vaniljpulver i en skål. I en annan skål, vispa samman ägg och muscovadosocker tills det är väl blandat, tillsätt olivolja, yoghurt, mjölk och pumpapuré och blanda lite till. Blanda samman de våta och torra ingredienserna och portionera ut i muffinsformarna. Har ni inga muffinsformar kan ni ta lite bakplåtspapper och lägg i varje muffinsform. Funkar finfint. Strössla över pumpafrön och in i ugnen i 15-20 minuter.
5 kommentarer:
Låter supergott, måste baka dessa. Köper du pumpapure och var då i sådana fall?
Sofia - nej, jag fixar det själv! Enkelt att göra!
Å, så gott! Älskar muffins. Gjorde några smaskiga förra veckan, med honung, nötter, müsli (istället för mjöl), ägg...supergott.
Härligt att baka hemma.
Anders är bedårande och Alfred ser nu jättestor ut! Vilken lycka Marie!
KRAM
Låter jättegott och de ser supergoda ut. Dessa ska jag mer än gärna baka till helgen.
Kram!
Charlie - åh, låter jättegott ju! Ja, vi är så glada över våra fina pojkar! :)
Desiree - ja, så goda!
Skicka en kommentar