8-10 muffins
3 dl fullkornsdinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
en nypa riven muskotnöt
1 tsk vaniljpulver
1 ägg
1/2 dl muscovadosocker
2 msk olivolja
2 dl yoghurt
1 dl mjölk
2 dl pumpapuré
Sätt ugnen på 200 grader. Har du ingen pumpapuré hemma så är det lätt att göra. Dela en pumpa på mitten, ringla lite olivolja över skärsidan och lägg dom med skärsidan upp på en plåt och ställ in i ugnen i 15-30 minuter beroende på hur stor pumpan är. När den är mjuk att klämma på så är den klar. Ta ur ugnen och låt svalna, skopa sen ur köttet och mixa med en handmixer om det behövs.
Blanda mjöl, bakpulver, salt, kanel, kardemumma, muskotnöt och vaniljpulver i en skål. I en annan skål, vispa samman ägg och muscovadosocker tills det är väl blandat, tillsätt olivolja, yoghurt, mjölk och pumpapuré och blanda lite till. Blanda samman de våta och torra ingredienserna och portionera ut i muffinsformarna. Har ni inga muffinsformar kan ni ta lite bakplåtspapper och lägg i varje muffinsform. Funkar finfint. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter.
7 kommentarer:
Vad duktig du är som inte bara bakar en massa men ocksa hinner göra allting sa fint!
Kram
Pumpamuffins - mums mums mums!! Jag blir sugen och tar mig nog en shortcut, en tur till Starbucks ;)
xx
Martina - man hinner när det är kul! :)
Lotta - oh la la, säljer Starbucks pumpamuffins?! Det gör de inte här i Tyskland!
Vad gott det lät!
Mums! Så höstigt perfekt! Du gör dem så fina också, de ser så rustika ut. Trevlig helg Marie!
Sofia - det är dom! :)
Jenny - tack detsamma! :)
såååååååååå fina!!
Skicka en kommentar