Första söndagen i advent var jag den första som vaknade här hemma. Medan alla andra låg och slumrade sött passade jag på att baka dinkelscones med saffran till frukost. Snön yrde utanför, som vore vi mitt i en snöglob, och jag knådade degen och sjöng med i Nat King Coles Christmas och såg fram emot en dag full med julmarknader. Det kallar jag julkänsla.
Dinkelscones med saffran
4 dl mjölk
0,5 g saffran
2 dl vetemjöl
6-7 dl fullkornsdinkelmjöl
1 tsk socker
0,5 tsk salt
1,5 msk bakpulver
100 g smör
Värm mjölken med saffran i och låt dra under tiden mjölken svalnar. Blanda mjöl, salt, socker, bakpulver i en bunke. Smula i smöret. Tillsätt saffransmjölken och rör snabbt ihop till en deg. Klicka ut på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 200 grader i 13-15 minuter.
11 kommentarer:
Saffransscones...later spännande!
Vilken underbar julstämning ni har! Vad mysigt!
Kram
Martina - ja, det var riktigt gott! Nu är det jul i München! :)
Spännande! Det ska bakas till andra advent! Tack för tipset :)
DET kallar jag också julkänsla!!
KAN tänka mig att de var goda!!
Så himla goda. Tack!
Elin - gör så! :)
Annika - riktigt smaskiga! :)
Anonym - :)
Mums ! Tänkte också baka saffransscones till helgen. Än mer peppad nu. Kram !
Sandra - ja, det blir supergott, luktar så juligt! :)
Vad mysigt!!
Lite frågor, tror du man kan byta ut mjölet mot t.ex grahamsmjöl (som jag har hemma)? Och vad åt ni till? Ska ha en liten julfika med vänner på söndag och vore kul att bjuda på dessa!
Nom nom! Idag tänkte jag försöka mig på skorpor. Jag älskar december!
Lisa - tror absolut man kan byta ut mjölet, lägg i lite pö om pö så det inte blir för torrt bara! Vi åt dom till frukost så vi hade ost, marmelad och smör men ska du ha det mer som eftermiddagsfika så är det ju gott med clotted cream. Har du ingen brittisk shop i närheten så kan du göra själv (man sjuder grädde länge, länge, googla!) eller så blandar du ihop lite mascarpone och hårt vispad grädde, blir också gott! Och så självklart nån god marmelad eller sylt och så te! :)
Angelica - låter också gott! :)
Skicka en kommentar