Ni som inte gillar varken lavendel eller aprikoser kan sluta läsa nu. Resten kan sitta kvar och försöka torka upp dreglet från hakan, tack! Jag såg Lilla Us kaka på Instagram och blev sugen på att baka. Jag gjorde min egen variant, med aprikos och lavendelsocker, och de blev riktigt gott. Aprikos och lavender funkar bra tillsammans! Är man inte sugen på lavender kör man vanligt socker, eller kanske 50/50. Och vill man inte ha aprikos kör man på vilken frukt eller bär man nu gillar!
Det är ju synd om er som inte har experthjälp från Alfred att baka kaka, men ni får försöka ändå! Det går nog, kanske.
Aprikos- och lavendelkaka
75 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl lavendelsocker
2 tsk vaniljpulver
2 1/2 dl vetemjöl
Bär eller frukt
Smält smör och låt svalna. Vispa ihop smör, ägg, lavendelsocker och vaniljpulver. Tillsätt mjöl och blanda samman. Blanda i frukt eller bär. Smörj och bröa en form. Häll i smeten och in i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter. Servera med lite mascarpone och grädde eller glass. Smaskens!
11 kommentarer:
Åh, fina bilder. Hihi, söt bagare. Aprikoser är fint det, tack för kaktips!
Molly - så gott ju! Och ja, bästa bakhjälpen! ;)
Slutade läsa ;)
Tror jag det att det blir god kaka när Alfred bakar. Mums.
Storasyster - tänka sig, det visste jag att du skulle göra! ;)
Ullis - alltid! ;)
Ser jättegott ut! Tyvärr brukar inte aprikoserna vara så goda här, antingen stenhårda eller mjöliga. Jag får kolla i affären de närmaste dagarna hur de verkar, så får vi se om här bakas.../Susanne
Susanne - ja, det är nåt jag kommer sakna med München, all färsk frukt, grönt och bär som finns tillgängligt här!
Yum, den här såg ju gudomligt god ut. Den måste jag göra i helgen nu när det finns så mycket goda solmogna aprikoser. Får se om jag hittar lavandelsocker. Annars tror jag provar kombinationen aprikos och kardemumma.
PS. Du har den sötaste lilla hjälpredan i köket :-)
Desiree - ja, så gott! Kardemumma låter också spännande! :)
Jamen vilken god smaksättning på världens bästa kaka :)
Och vilken fin form du fick på din. Min brukar vara så kladdig och seg att jag föredrar hel form - hahahaha!
Kramar,
u
Skicka en kommentar