onsdag, december 23, 2009

Årsredovisning

Januari började med att vi firade i det nya året i München, med fyrverkerier flygandes ända upp till balkongen i vår lägenhet! Jag fortsatte planera bröllopet och pratade accentfärger, bröllopsidéer och började med våra bröllopsdekorationer. Jag hade en underbar vinterhelg och då började jag fundera på blommor till min brudbukett.

I februari åkte jag och Engelsmannen till hans hemstad Liverpool där vi bland annat shoppade. Vi tryckte upp våra otroligt vackra inbjudningskort och jag bakade hjärtmuffins. Vi fick en vacker vinterhelg och började kolla upp honeymoon i Italien. Jag, systrar och mamma åkte till Loka Brunn och njöt. Och i slutet av månaden blev det kunglig förlovning!

Jag firade in mars med några fina tulpaner och gick på bröllopsmässa på Örebro Slott. Jag la ut recept på schlagersnacks och hade funderingar om kvinnor inför internationella kvinnodagen. Jag införskaffade ny parfym och Engelsmannen och jag fick efter lite krångel tillstånd till att gifta oss! Jag visade slutresultatet på vår minirenovering i ett rum i sommarstugan. Och så fick jag falsk förhoppning om sol på bröllopsdagen...

I april skrev jag D-uppsats i München och var på bayerskt ölhus. Jag längtade efter Louis Vuitton och var på Viktualienmarkt. Det kanske låter lite otroligt, men man kan surfa i München, men det provade inte jag på! Jag kom på att jag och min gudson är lika som bär och provband en bukett. Jag hade en underbar möhippa med alla mina favorittjejer och så inspirerades jag av Serena i Gossip Girl.

Jag spenderade en underbar helg i sommarstugan i maj innan jag blev magsjuk. Då drömde jag om turkosa möbler och hann bli frisk innan jag firade min födelsedag. Sen klagade jag på flygbolag och pratade loppis. Jag flyttade ur min söta lägenhet där mycket roliga saker har hänt! It's not the end, it's a new beginning. Sen tjuvkikade jag lite på våra handgjorda vigselringar...

I juni hade Engelsmannen svensexa i München. Det gick vilt till! Jag hittade söta väggord och funderade på håraccessoarer till bröllopet. Min vackra brudklänning blev klar - tack mamma! Jag blev Twilight-frälst och vi firade midsommar uppe i sommarstugan och så hittade jag lite söta loppisfynd!

Juli började med svensk sommar och riktig livskvalité. Sen kraschade min hårddisk som hade playlisten till bröllopsfesten på. Merde. Sen blev det regn, regn, regn under bröllopsförberedelserna men vi blev gifta till slut iallafall! Jag älskade min bröllopsklänning! Sen bar det av till München och lägenheten där vi byggde utemöbler.

I augusti gav vi oss upp på toppen av Kitzbühel i sommarhettan! Och jag bloggade om bröllopsgästernas vackra outifts och gav recept på mushy peas. Våra bröllopspresenter kom och jag blev moster för tredje gången, men tyvärr slutade månaden i sorg.

September började med att jag flyttade ner till München med alla saker. Det var en full bil! Sen åkte vi på utflykt till Hitlers örnnäste där det finns en fantastisk utsikt! Det var dags för honeymoon där jag köpte en ny väska och blev kär i Lago di Garda. Vi bodde i Radda in Chianti och njöt av varje stund. Vi införskaffade ett alldeles eget olivträd innan vi åkte hem till München och gick på Oktoberfest! Jag visade också bilder på vad våra näbbar höll på med under vår vigsel!

I oktober berättade jag om vårt besök i vackra Siena och så gillade jag mina pastatallrik! Jag visade några gåvor som jag gav bort i samband med bröllopet och så njöt jag av vackra höstfärger i mina dahlior. Jag klagade på att jag inte hade hittat något gott att äta till frukost men lagade mat och bakade. Jag visade några bilder från Montepulciano och skrattade åt satiren på svenska hollywoodfruar! Vi var en sväng till Neuschwanstein och fick några riktigt fina bilder.

Jag drömde om en ny väska till handbagage i november och det var fler än jag som gillade väskor! Vi åkte till England där jag shoppade och vi införskaffade nytt kameraobjekiv, mycket roligt! Jag gillade skype och vi var på bra konsert. Jag hade funderingar på ny frisyr och visade julskyltning i München. Vi hann också med att vara barnvakt!

I december såg jag äntligen New Moon och vi hade en fantastisk vinterhelg i sommarstugan. Vi var på Jonnas dop och jag klagade på brittiska traditioner. Min önskelista till tomten var inte särskilt lågn men desto dyrare! Vi var på julmarknad men vårt hem var väldigt o-julpyntat!

Ett händelserikt år och jag hoppas på ett lika bra (om inte bättre) 2010!

Gott Nytt År, people!

3 kommentarer:

Sara sa...

Vilket år du har haft! Kul med en summering :) Hoppas ditt och engelsmannens 2010 blir härligt!

Miss Marie sa...

Sara - Tack, det var verkligen ett händelserikt år!

akira sa...

Shit vad mkt du hunnit med. Du har besökt många länder under året. Och nu hann vi med ytterligare en tråkighet innan året är slut... puss