torsdag, december 30, 2010

Mitt 2010


Januari börjar året...


Vi firade jul och nyår i Sverige, och det var kallt och snöigt och underbart vackert. Väl hemma blev jag sjuk och diskuterade fördelarna vs. nackdelarna med sambo vs. giftermål. Vi sa hej då till farmor och jag blev jätteglad över mitt nya nagellack.


Februari kommer näst...


Vi började månaden med en sälensemester för att fira pappas 60-årsdag och den slutade med att vi alla blev däckade i vinterkräksjukan.  Lilla Hazel kom till världen och jag fotade två hörn i vårt hem och Engelsmannen och jag fotade blommor. Jag kom på att life happens och blev lite sur över förslaget till nytt EU-direktiv där kvinnor förbjuds att arbeta efter förlossning.


Mars...


Jag skrev lite om München och köpte en jättesöt, liten byrå. Jag var redo för våren och planterade chili och vårblommor på balkongen. Jag gjorde världens godaste chokladmousse och drack margaritas iförd leopardfärgad sjal. Lägenheten blev färgchockad och vi fick besök av Max och Co.


April har knopp i håret...


Vi firade påsk och åkte till Liverpool där vi shoppade på outlet och sen klagade på flygplatser. Jag hjälpte till lite smått med att städa ur farmors hus och hälsade på syrran där jag köpte plåtskylt. Sen åkte jag till Östersund!


Maj och...


Vi firade min födelsedag med paket champagne och jag fin en ny, gul Alexa som jag älskar! Sen blev det storm! Vi firade Engelsmannens födelsedag med BBQ och kände lite Love. Sen åkte vi till London som vi båda blev förälskade på nytt i! Jag hörde ett fint citat från Daniel Westling och blev lite kär i honom också.


Juni blommor mest...


Jag gillade rosa och kom ihåg första gången jag var i London. Här hade vi grymt hagel och jag åkte till Östersund. På bloggen hade jag en återblick på min brudbukett och det var varmt i München. Duktiga Engelsmannen fixade min trasiga symaskin och så firade vi såklart midsommar!Juli...

Jag fick reda på att jag bor i bästa staden i världen. Jaså? Sen var det en hel del firande tyskar och vi åkte till Salzburg. Jag gillade nejlikor och så firade vi bomullsbröllopÖstersund fick besök igen och sen åkte vi till Västervik för att semestra med syster och familj. Jag hjälpte till med att leta tapeter till mammas och pappas renovering och så plockade vi blåbär.


Augusti och...


Vi plockade kantareller och sålde smycken innan Engelsmannen och jag åkte på opera i Verona via Lago di Garda. Mina chili växte och jag visade mina favoriter i badrumsskåpet. Jag älskade solrosor och skrev The Importance of a Stylish Man och visade mina färgglada väskor. Lite dolt skrev jag om hur jag led jag av illamående men njöt ändå av varma kvällar.


September härlig sommar är det då, men...


Jag skrev lite mer om Verona och så avslöjade jag att vi väntar på en liten Blueberry. Jag åkte till Sverige och skrev lite om hur bra svenska föräldraförsäkringen är. I Sverige skruvade jag ihop IKEA-skåp och åt kräftor. Vi  började diskutera bebisnamn och jag sydde lapptäcke när jag inte skrev om trångsynthet och jämställdhet. Jag var den enda nyktra på Oktoberfest och föredrog att sy kuddar. Vi åkte till England där vi shoppade till Blueberry.


Oktober och...


Vi började läsa för Blueberry och gick på the big ultraljud. Jag var tacksam och skrev om sånt som kommer med graviditet. Det härjade en våldtäktsman i Örebro och jag visade lite fler bilder från renoveringen av stugan. Vad är bäst av sjal och bärsele och sen åkte vi till Sverige där vi fick lite snö!


November och... 


Både Engelsmannen och jag haltade och så bakade jag kanelbullar. Jag skrev om vår historia och kände mig rebellisk när jag köpte en rosa body till vår pojke! Vi hade en underbart varm dag  och sen funderade jag på vilket medborgarskap Blueberry skulle få. Vi åkte till IKEA och så sydde jag och julpyntade. Jag fick en ny, liten systerson och så gick vi på birth preparation class och julmarknad.


December är så grå.


Månaden började med att jag fick en grym foglossning och sen kom månadens första gäster. Vi köpte utegran och så snackade jag smärtlindring. Ni fick se en bild på min baby bump och så började mina föräldrar tapetsera i stugan och jag är så nyfiken på att få se det på riktigt! Jag fick överraskningsbesök och sen besök av mina föräldrar. Den fina julgranen fick flytta in och så åt vi kalkon på juldagen och drack champagne och öppnade paket!


8 kommentarer:

Sandra sa...

MEN vilken underbar årssammanfattning! Visst inser man hur mycket man lyckats pressa in i livsschemat ändå när man gör en sådan ?
Önskar dig ett Gott nytt år och ser mycket fram emot att följa dig även 2011 !

Marie sa...

Sandra - japp, får man lite perspektiv på det så inser man att en hel del har hänt! :)Gott nytt år!

Annika sa...

Ja, jag håller med Sandra, vilken UNDERBART BRA sammanfattning av året!!!
DÄR fick du med allt!
Jag älskar dessa tillbakablickar i text och bild!!
Önskar dig ett Gott Nytt År!! Det är så roligt att följa din blogg!!!
KRAM!!!

Marie sa...

Annika - tack för de fina orden! Hoppas 2011 blir minst lika bra för oss alla! :)

Anna, Fair and True sa...

Vilken sammanfattning! Önskar jag hade tid att läsa alla gamla inlägg men... Fint illustrerat med fotona också!

Marie sa...

Anna - haha! Jag förstår att du inte hinner läsa alla inlägg! :) Tror det här årssammanfattning är mer för min egen skull än för nån annan! :)

anna of sweden sa...

Kul läsning. Och jag gillar dina collage. Har jag sagt det förr? ;)

MissStorm sa...

Vilket bra inlägg för mig som tittar in här för första gången! Bra skrivet och kul att läsa.